Tekstin koko: A A A

Yleisimmät kysymykset

Inkeroisten kirkko

(Majurintie 1, 46900 INKEROINEN)

Inkeroisten kirkko on rakennettu vuosina 1909-1910 ja se edustaa jugend-arkkitehtuuria. Muodoltaan kirkko on niin sanottu pitkäkirkko.

Inkeroisten kirkko (Tehtaanmäen kirkko) on Inkeroisten kartonkitehtaan omistajien vuonna 1910 tehtaan työväestölle ja ympäristön asukkaille rakennuttama kivikirkko. Kirkkoon mahtuu noin 300 henkeä. Kirkko rakennettiin Inkeroisten kylään tehtaanmäelle, työväestön asuntojen läheisyyteen.

Sippolan kunnan papisto toimitti kirkon jumalanpalvelukset. Tehtaan kirkon seurakunta liitettiin vuoden 1999 alussa Anjalankosken seurakuntaan.

Kirkon on suunnitellut arkkitehti Birger Federley. Alttariseinällä on Veikko Vionojan suunnittelemat värikkäät ikkunalasit sekä Viljo Savikurjen tekemä pronssinen krusifiksi.

Inkeroisten kirkko

- 300 istumapaikkaa